Bästa resmålen med fantastiskt väder i augusti!

Augusti är en månad då många resenärer söker efter den perfekta destinationen för att njuta av härligt sommarväder. För att hjälpa dig att hitta de bästa resmålen med solsken och behagliga temperaturer har vi sammanställt en lista baserad på vädertabellen nedan. Här är de resmål där du kan förvänta dig jättebra väder i augusti:

1. Alicante

Alicante i Spanien är ett utmärkt resmål för solälskare. Med en genomsnittlig temperatur på +29°C och en minimal nederbörd på 8 mm, kan du förvänta dig soligt och varmt väder under hela månaden. Med 22 km/h vindhastighet är det också en bra plats för vattensporter och avkoppling vid stränderna.

2. Malaga

En annan pärla i Spanien är Malaga, som erbjuder vackert väder med en medeltemperatur på +27°C. Med endast 5 mm nederbörd och en vindhastighet på 26 km/h är det en utmärkt destination för en avkopplande semester vid Medelhavet.

3. Beirut

Beirut i Libanon lockar med sin charm och fantastiska väder. Med en medeltemperatur på +29°C och endast 2 mm nederbörd är detta en destination som bjuder på soliga och varma dagar. Med en behaglig vindhastighet på 20 km/h är det ett perfekt val för en kulturell och solig resa.

4. Gran Canaria

Om du söker ett resmål där temperaturen är något mildare är Gran Canaria ett utmärkt alternativ. Med en medeltemperatur på +21°C och minimal nederbörd på 1 mm, är det en underbar plats för avkoppling och utforskning. Och självklart, med sina 21 km/h vindhastighet, är det ett paradis för surfare och strandälskare.

5. Istanbul

För de som älskar en unik kombination av kultur och historia, erbjuder Istanbul i Turkiet en fantastisk upplevelse. Med en medeltemperatur på +28°C och 14 mm nederbörd kan du fortfarande förvänta dig varma dagar med möjlighet till korta regnskurar. Vindhastigheten på 25 km/h gör detta till en utmärkt tidpunkt att utforska stadens alla sevärdheter.

6. Tunis

Tunis i Tunisien är en annan pärla för augustiresor. Med en medeltemperatur på +32°C och 7 mm nederbörd kan du njuta av solsken och värme i överflöd. Den behagliga vindhastigheten på 24 km/h gör det till ett perfekt resmål för strandäventyr och sightseeing.

Dessa sex resmål erbjuder alla ”jättebra” väder i augusti, vilket gör dem till idealiska destinationer för en minnesvärd sommarsemester. Oavsett om du föredrar sol och bad eller kultur och utforskning, har dessa platser något speciellt att erbjuda. Kom ihåg att dubbelkolla de senaste väderprognoserna innan du reser för att vara säker på att få den bästa möjliga upplevelsen. Så packa dina väskor och ge dig ut på en oförglömlig resa till något av dessa underbara resmål!

Här är en tabell med vädret per stad i augusti:

StadTemperaturNederbördVäder
Alicante+29°C8 mm☀️
Malaga+27°C5 mm☀️
Beirut+29°C2 mm☀️
Gran Canaria+21°C1 mm☀️
Istanbul+28°C14 mm☀️
Tunis+32°C7 mm☀️
Erbil+42°C0 mm☀️
London+22°C58 mm☀️
Dubai+41°C1 mm☀️
Barcelona+27°C54 mm☀️
Bästa vädret i augusti

All data från Avionero.se.